SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

obrobka termiczna

Czy chodziło Ci o: "obróbka termiczna"?

  • "If you're not growing, it's likely your diet, not your training, that's holding you back" Dr. John Berardi Pora na temat o odwiecznej walce ‘dobra’ ze ‘złem’, białego z czarnym, czyli ‘czystego’ jedzenia z ‘nieczystym’. http://img691.imageshack.us/img691/8717/a1b9.jpg Co nazywany ‘czystym’ jedzeniem ? Większość ludzi zgadza się z tym, że ‘clean [...]

    Odpowiedzi: 39 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-02-20 15:43:05 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • Liczenie kalorii w zupach

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania
    PRO

    Witam, Mam pytanie odnośnie liczenia kalorii w zupach i tego typu potrawach. Mianowicie zupy często gotuje się na kości. Z 300g korpusu kurczaka w zupie, zjedzone zostanie w postaci miesa maksymalnie 100g. Reszta to kości. Czy mimo to należy liczyć kalorie całego korpusu? A może tylko zjedzonego mięsa, a tłuszcz z kości ignorować? To samo tyczy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2185 Data: 2020-05-14 19:14:18 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Jesteś chudy a brzuch odstaje?? sprawdz

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Znalazlem ciekawe wiadomosci i informacje ktore skleilem w artykul na powyzszy temat: A więc tkanka tłuszczowa chętnie odkłada się właśnie w okolicy talii, ale wystający brzuszek to zmora nie tylko tych kobiet, które mają nadwagę. Wiele szczupłych osób również nie może pochwalić się płaskim brzuchem. Dlaczego? W ich przypadku głównymi winowajcami [...]

    Odpowiedzi: 17 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2010-06-07 17:51:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • niezwykłe właściwości mleka

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Znalazłam dość wyczerpujący artykuł o mleku, pochodzi z miesięcznika "Samo Zdrowie" Pora, by wyklinane przez lata mleko wróciło do łask i wypełniło lodówki Polaków. Macie wątpliwości, czy powinniście je pić? Odpowiadamy: po trzykroć TAK! Polacy piją za mało mleka! W ciągu ostatnich 10 lat spożycie tego napoju spadło w Polsce aż o 30%! Kto jest [...]

    Odpowiedzi: 20 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-03-31 11:33:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • budowanie beztłuszczowej masy mięśniowej ?

    Temat
    Iron Horse Series
    PRO

    Budowanie beztłuszczowej masy mięśniowej. (?) Bardzo często spotykam się z pytaniami, od czego zależy i czy jest możliwe budowanie beztłuszczowej masy mięśniowej? Aby jasno odpowiedzieć na to pytanie, na samym początku należy określić, co, dla kogo znaczy beztłuszczowa masa mięśniową. Jeśli ktokolwiek myśli, że będzie [...]

    Odpowiedzi: 133 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2007-07-24 22:41:22 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • WĘGLOWODANY, jakie wybierać? Z czego czerpać?

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie
    PRO

    Układasz dietę i nie wiesz z czego możesz korzystać? Nie masz pojęcia czym zastąpić płatki owsiane, albo oliwę z oliwek? Jak urozmaicić dietę? Masz problem z doborem produktów ? Zerknij, może pomogę... WĘGLOWODANY Z jakich produktów warto korzystać, by zapełnić naszą pulę kalorii na wartościowe węglowodany? Oto kilka przykładów KASZE i PSEUDO [...]

    Odpowiedzi: 26 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2016-12-08 22:40:36 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • Obróbka termiczna - wpływ na bakterie

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    Dzień dobry, chciałem zapytać jakiej temperatury (dodatniej) potrzeba aby zniszczyć wszystkie bakterie i wirusy. Pozdrawiam.

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 510 Data: 2022-06-22 17:59:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Obróbka termiczna WPC

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Pany jak to w końcu jest można podawać obróbce termicznej czy raczej nie ma sensu bo straci wartości

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 1018 Data: 2016-04-22 21:02:13 Szacuny postu: 2 (cały temat: 0)
  • Pytanie jak w temacie - czy obróbka termiczna nie niweczy dobrych tłuszczy w sezamie?

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 1529 Data: 2017-03-30 08:30:57 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • kurczak obróbka termiczna a waga

    Temat
    Szybkie pytania bez logowania

    cześc:) mam pytanie odnośnie obróbki termicznej mięsa. Czy wliczając wartości np 100g mięsa do danego posiłku uwzlędniamy jego wagę przed czy po obróbce termicznej?

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 662 Data: 2014-10-20 20:49:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Obróbka termiczna mleka

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Witam. Mam pytanie : Jakie mleko jest zdrowsze to przegotowane czy nie ?? Prosze o odp . PZDR

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 1672 Data: 2010-03-06 12:48:16 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Gainer a obróbka termiczna

    Temat
    Odżywki i suplementy

    Czy można dodawać gainery np do omletów? Chodzi mi o to czy gainery mogą być poddawane obróbce termicznej. Pytam bo jak tylko zaczynam je pić to od razu mam odruch wymiotny więc szukam sposobu na ich spożycie..

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 1012 Data: 2017-03-30 19:53:32 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Waga produktów w diecie a obróbka termiczna

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Czy ustalając dietę każde produkty liczymy przed obróbką termiczną? Na pewno ryże, kasze, itd. Ale czy mięso też? Np. surowa pierś z kurczaka waży ok. 200 g? Czy taką wagę piersi należy wliczać do diety czy dopiero po obróbce termicznej.

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 804 Data: 2013-05-27 16:55:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • dajmy na to gdyby odzywke bialkowa potraktowac wrzaca woda? Albo np z czyms jakis czas w piekarniku jak ciasto podpiec - to czy jakos bialka si epogorszy? Nie mowie tu o scinaniu bialka to to tylko zmiana konsystencji ale o zniszczeniu aminokwasow. Ktos wie?

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1031 Data: 2007-03-21 16:06:21 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • obróbka termiczna

    Temat
    Odżywki i suplementy

    Witam, czy można dodawać kreatynę do posiłku? (chodzi o dosypanie np do marynaty do mięsa ) a potem usmażyć?? czy będzie to jednak złe i nie można tak robić? bo się zastanawiam czy kreatyne można tylko z wodą by nie straciła swoich wartości (chodzi mi o monohydrat)

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 1159 Data: 2016-03-22 21:32:32 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Obróbka termiczna a ilość tłuszczu

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Po gotowaniu tluszcz wychodzi z mieska, tak ? Czy jak to jest? Bo jestem na diecie HF i probuje dopiąć m.in. karkówke wieprzową - surwa 300g(170g ugotowana), w dzienniczkach mam tylko ilosc podana przed obróbką, po gotowaniu sa inne wartosci nei ?

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 1500 Data: 2016-12-13 18:50:48 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Witam, Chciałbym się dowiedzieć kiedy należy warzyć ziemniaki i warzywa. Wiadomo że ryż, makaron czy kasze waży się przed gotowaniem. Mam jednak wątpliwości co do ziemniaków i warzyw które zwierają w swoim składzie znaczną ilość wody. Mógłby ktoś pomóc?

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 1608 Data: 2014-09-27 18:15:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Obróbka termiczna - zmiana wartości - jajka

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Pytanie jak w temacie. Czy są różnice w wartościach odżywczych i przyswajalności jajek po obróbce termicznej ? Czy jajko na twardo, z jajecznicy, omleta czy surowe to ciągle ten sam produkt ?

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 2476 Data: 2012-05-20 16:53:29 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • WPC obróbka termiczna

    Temat
    Kuchnia SFD

    Witam, mam takie pytanie, czy WPC po obróbce termicznej traci właściwości? Bo kiedyś coś takiego czytałem chyba ale pewien nie jestem.

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 3360 Data: 2020-07-14 15:00:53 Szacuny postu: 1 (cały temat: 0)
  • Obróbka termiczna

    Temat
    Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

    Witam. 1.Chcialem zapytać jaką najlepiej przyjąć obróbkę termiczną, aby IG produktu zwiększyło się jak najmniej. Mam do wyboru Piekarnik/gotowanie/smażenie 2.I kolejne pytanie to czy jak ugotuje np mieso i ono wystygnie, a później podgrzeje od nowa np w mikrofalówce to ma jakieś znaczenie? Dobrze jest tak robic czy nie? 3. Jak polecacie dobry [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 701 Data: 2013-01-29 13:07:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)